OpenClose

Guided Tour

Alto Pont-Rouge is a 15-storey mixed- use building that offers 28,000 sq. m. of floorspace for lease—principally for offices. Shops, services, and restaurants are concentrated on the ground and first floors. The ground floor, designed as a shopping mall, can be accessed via two entrances located on the north and east façades.

Access to the offices is mainly through a large entrance leading to an atrium on the first floor. That central hall— bathed in natural light—serves as a concourse leading to the building’s various administrative levels. It functions primarily as a reception area where visitors are greeted and directed where to go. The lounges and a range of services available

contribute to making this inner courtyard a real living space in the heart of the building. Two large terraces on the 6th and 10th floors serve as connection points between the building’s various sections. These leafy oases will be laid out with areas for relaxation, meeting points, and spaces for working. Users will be able to go there to unwind and enjoy unobstructed views of Mont-Salève and the Alps. Scheduled for handover in 2022-23, the premium-quality modular office spaces—ranging from 340 to 2,730 sq. m.—can be divided into smaller units. The double-height glazing of the façade brings lots of natural light into shared workspaces, whether open- plan or divided into stand-alone offices.

Click on each floor for more details or download the floor plans.

Ground floor 0 Floor 1 Floor 2 Floor 3 Floor 4 Floor 5 Floor 6 Floor 7 Floor 8 Floor 9 Floor 10 Floor 11 Floor 12 Floor 13 Floor 14 Floor 15
Offices entrance Shopping area entrance Shopping area possible access
Floor 15 Atrium Floor 6

While adhering to the stone-framed architectural character of its environs, Alto Pont-Rouge is unique for its double- height modules. These bring a great deal of natural light into the building and enhance the elegance of its forms. Designed by brodbeck roulet architectes associés, the architecture of Alto Pont-Rouge embodies a contemporary approach that emphasises functionality and well-being, with the focus firmly centred on the user.

Alto Pont-Rouge has a diverse geometry, with several sections of varying heights. They give the district a human scale, thanks to a strong and clear legibility of the alignments between the buildings. Four «Z»-shaped floors complete the base, giving the overall structure a pleasing and dynamic harmony. This shape also provides a diversity of visual perspectives, increases the distances between façades, and minimises obstructed views between buildings.

Overlooking the structure, two towers crown the building while preserving its visual harmony. In the heart of a stone-dominated district, vast tree-lined terraces on the 6th and 10th floors offer two gardens reserved for the building’s users. The architects have made load-bearing structures a minimal presence. This brings in more natural light, increases the feeling of spaciousness, and allows for greater freedom in the interior layout.